En Ny Genre

Hur allt startade

Konceptet att visa konserter och föreställningar på biografer härstammar ursprungligen från USA. Året var 2006 och Peter Gelb, General Manager för operahuset The Metropolitan i New York, bestämde sig för att satsa på en idé att livesända välkända föreställningar från deras operascen till lokala biografer över hela världen. Det blev omedelbart en succé långt över förväntan! Sedan dess har denna nya genre på biografer utvecklats till att idag vara en lika självklar del av biorepertoaren som en klassisk James Bond film.


Vad är Live Cinema?

Det är nytt | Det är live | Det är här för att upplevas

Live Cinema fokuserar på en helt ny repertoar av liveakter som är möjliga att visa på lokala biografer. Vi har tidigare sett opera-, balett- och teaterföreställningar på biografer, men genom Live Cinema kommer nu även pop- & rockkonserter tillsammans med moderna musikalföreställningar upp på den stora duken.

Alla Live Cinemas evenemang filmas live. I de flesta fall sänds de även direkt i realtid till biograferna och i vissa fall eftersänds de med en förskjutning. Håll utkik på respektive evenemangssida för information om vad som gäller vid varje unik visning. Oavsett om överföringen sker i realtid eller är fördröjd skapas dock alltid en unik känsla av delaktighet för publiken i biosalongen. Tack vare den höga ljud- och bildkvalitén samt ett starkt personligt engagemang från biografernas personal, som alla gör sitt yttersta för att kringarrangemanget ska lyfta stämningen i biosalongen till ytterligare en nivå.

Tack vare att fler och fler biografer konverterar till digital teknik öppnas ett fönster till de stora scenerna, som möjliggör för fler att se konserter och föreställningar från världens alla hörn. Aldrig mer behöver ni missa er favoritartist på scen. Tag chansen idag, en ny genre är här - och du kan uppleva det med egna ögon...
...LIVE i din lokala CINEMA.Besök oss

Vårt kontor

Stena Center 1C
412 92 Göteborg

Kontakta oss:
+46 (0)733 - 44 17 25
info@livecinema.se

Kontorstider:
Måndag - Fredag
9:00 - 17:00